FB KV13 bedste gruppebillede fotograf Peter Dahlerup

“Byens Bedste Billeder” kunne godt have været fotograf Peter Dahlerups slogan. For i 2013 var der kommunal valg og valg er lig med billeder. Alle kandidaterne skal have nye billeder – ja det vil sige, at der er jo altid nogle, som foretrækker gamle billeder. Men ellers starter det i god tid med fotografering af kandidater så de kan få nye billeder på de plakater, som skal gøres klar i god tid. De billeder der tages skal først omkring partiets sekretariat og gøres færdige med partiets farve, navn og valg bogstav.

Fotograf Peter Dahlerup tog i 2013 bland andet alle socialdemokraterne, som efterfølgende meldte tilbage, at de havde fået megen ros for deres billeder langt ud over kommunegrænsen.

På eksemplet ses Per Frost Henriksen og sådan blev alle kandidater fotograferet. Per Frost Henriksen fik rigtig mange personlige stemmer og blev valgt ind i byrådet.

Af alle de billeder som senere kom op på lygtepælene var det dog Allan Borgstrøm fra Venstre, som med dette portræt fra Peter Dahlerup Fotografi havde det mest markante og iøjnefaldende af alle billederne i Fredensborg Kommune. Allan Borgstrøm fik rigtig mange personlige stemmer men blev ikke valgt ind.

Nogle af kandidaterne valgte også at få lavet egne billeder til brug i annoncer i aviser og i biografen. Rasmus Østrup Møller på stjernen med sine mange støtter i skolegården på den nye Vilhelmsroskole blev et af de mest sete. Den mørke væg var ideel til at skrive tekster hen over i annoncen.

Det mest roste og iøjnefaldende af alle partiernes gruppe billeder kom også fra Peter Dahlerup Fotografi. Socialdemokraterne havde valgt en søndag eftermiddag midt på Slotsgade kort før Fredensborg Slot og lige ud for den gamle Fredensborg Storekro til location for deres officielle gruppefoto. Netop denne sommer søndag var der rigtig mange turister og gæster til Fredensborg Slot, hvor Fredensborg Brass Ensamble holdt promenade koncert lige udenfor gitterporten. Så det var en opgave med udfordringer for fotograf Peter Dahlerup at få skudt dette gruppebillede midt i al trafikken.

På selve valgdagen blev der også skudt en masse billeder til KV13 kavalkade og opdateringer på www.uge-nyt.dk som er Uge-Nyt Fredensborgs netavis. Det mest brugte af alle de billeder der den dag røg gennem systemet var dette billede af stemme boksene fotograferet af Peter Dahlerup på Baunebjergskolen i Humlebæk.

Og husk at billeder siger mere end 1000 ord – også når der ikke er valg – billeder bruges året rundt.

FB KV13 plakat billede Per Frost fotograf Peter Dahlerup

 

FB KV13 bedste valgplakat billede fotograf Peter Dahlerup

FB KV13 bedste kandidat annonce billede fotograf Peter Dahlerup

FB KV13 mest brugte billede fotograf Peter Dahlerup