Industrifoto

FB DIHR opvask tallerken OK  foto Peter DahlerupFB DIHR opvask lukket foto Peter Dahlerup FB DIHR opvask opspejlning  foto Peter Dahlerup FB DIHR opvask original foto Peter DahlerupFotografering af blanke emner har altid været en udfordring for fotografer. Som reklamefotograf er Peter Dahlerup rustet (undskyld udtrykket) til at fotografere blanke ting. Der var nemlig en grund til at man i skolen lærte, at indfaldsvinkel er lig udfaldsvinkel. Det er ikke kun på billardbordet at denne viden kan bruges. Når en stål opvaskemaskine står i et miljø, så vil alt spejle sig i den. Ligeledes er en stålflade kun blank og lækker, hvis den spejler noget lyst. Er der mørke ting som spejler sig i overfladen, så er stålet ligeledes mørk og virker kedeligt. Fotografer går ofte i sort og det er netop for ikke at spejle sig i emnerne.

Denne professionelle opvaskemaskine hos Oluf Brønnum & Co. A/S skulle fotograferes direkte hvor den stod i udstillingslokalet. Der blev lavet flere optagelser, som senere blev stykket sammen til de færdige billeder. Fotograf Peter Dahlerup er ekspert i blanke ting og laver billedbehandling og fritlægning af produktfoto og industrifoto.

 

 

 

2 thoughts on Industrifoto

  1. Tak for din kommentar Carsten.
    I “gamle dage” var spejlinger i biler et nødvendigt onde. Nu laver man fra fabrikken ofte 3D billeder ud fra computerinformationer, så man får den helt rigtige glans og spejling i bilen. Der findes (heldigvis da …) også rigtige optagelser af biler med flot lys og spejling …
    Hilsen
    Peter

  2. Med biler er det en lille smule nemmere, i hvert fald, når det foregår udendørs. Og naturligvis forudsat at man liiige holder øje med, hvad det er der spejler sig i de aerodynamiske flader.

Leave a comment